Kelemen Barnabás visszatérő vendégművésze a finn Sinfonia Lahti Zenekarnak

2019. december 8.

Kelemen Barnabás már visszatérő vendégművésze a finn Sinfonia Lahti Zenekarnak. Együttműködésük sok évre tekint vissza, nem csak a Zenekarral, hanem Dima Slobodeniouk karmesterrel is. Idén decemberben a Függetlenség napja rendezvény keretében Sibelius hegedűversenyével lép háromszor színpadra, melyből az első egy zártközű hangverseny az időseknek, majd a második és harmadik hangversenynek a Sibelius Hall és Verkatehdas, Hämeenlinna ad otthont.

Kelemen Barnabás Milánóban

2019. november 20.

Kelemen Barnabás Milánóban két hangversenyen Beethoven hegedűversenyét adja elő a milánói Verdi Zenekarral, Claus Peter Flor karmester vezényletével november 22-én és 24-én. Ahogy a művész egy korábbi interjújában elmondta, mindig nagy örömmel készül a hegedűirodalom egyik legnehezebb hegedűversenyének előadására, mely számára mindig újabb és újabb felfedezni valót tartogat. Külön érdekesség, hogy a milánói együttessel először lép színpadra.

Kelemen Barnabás a Maribor Fesztiválon

2019. augusztus 23.

A Maribor Fesztiválon 2019. szeptember 13-án Kelemen Barnabás, mint karmester lép színpadra a Union Hallban. A koncerten Sosztakovics II. csellóversenyét Haydn Orpheus és Euridiké (korábbi elnevezése A Filozófus lelke) című nyitánya, valamint Schubert V. szimfóniája foglalja keretbe. Az est szólistája a világhírű Nicolas Altstaedt csellóművész, a zenekar az eisenstadti Esterházy-kastély rezidens zenekara, a Haydn Philharmonie lesz. Szeptember 14-én feleségével, Kokas Katalinnal és Nicolas Altsteadttel a kamarairodalom két hangszerre írt műveit adja elő, műsorukon Kodály, Bartók és J. S. Bach művei szerepelnek.